Ministar poljoprivrede Srbije u poseti Italiji

Ministar poljoprivrede Srbije, Goran Živkov, sa delegacijom domaćih stručnjaka i poljoprivrednika nalazi se u Italiji u radnoj poseti i boraviće tamo do 6. jula, saopšteno je  iz tog ministarstva. U saopštenju se navodi da poseta ima za cilj da se pored edukacije, uspostave i trgovinski kontakti između italijanskih i srpskih povrtarsko−voćarskih zadruga.
Tokom posete predviđeno je da se delegacija, koju čine predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, savetodavnih službi, direktori povrtarskih zadruga i poljoprivrednici, susretne sa zvaničnicima italijanskog ministarstva poljoprivrede, predstavnicima italijanskih kooperativa i udruženja trgovaca i poljoprivrednika. 
Srpska delegacija će se upoznati s različitim načinima prodaje povrtarskih i voćarskih proizvoda kroz distributivne centre, supermarkete i kooperative. Domaćin posete je Mediteranski institut u Bariju s kojim Ministarstvo poljoprivrede Srbije ima uspostavljenu saradnju kroz realizaciju nekoliko zajedničkih projekata vezanih za unapređenje integralne i organske povrtarske i voćarske proizvodnje. (“Pregled”)

Pogledajte još