Nemanja Bogunović svira filmske hitove

BEOGRAD, 23. novembra 2012. (Beta) - Gitarista Nemanja Bogunović predstavio je u petak novi kompakt disk sa 14 tema velikih filmskih hitova u sopstvenom autorskom aranžmanu, koje će biti i na programu njegove turneje u gradovima severne Amerike, Velike Britanije i Irske.

Bogunović je na promociji rekao da je obradio klasike filmske muzike koji zbog svoje lepote i vrednosti zaslužuju da nastave život i van filmskog platna.

"Filmska muzika u 20. veku ravna je muzici koja se u prošlosti pisala za opere", rekao je Bogunović i dodao da je bilo i drugih tema koje su mu drage, ali da ih nije uvrstio u taj izbor jer na gitari ne bi zvučale dovoljno dobro.

On je dodao da su ga posebno ohrabrili komentari kolega i muzičara koji nisu mogli da veruju da muzičke teme pisane za velike ansamble i simfonijske orkestre mogu dobro da zvuče i na gitari.

Na novom kompakt disku pod nazivom "Soundtrack" Bogunović je pored ostalih snimio temu iz filma "Šindlerova lista" Džona Vilijamsa pisanu pre svega za gudače, kao i muziku iz filma "Treći čovek" Antona Karasa (The Hary Lime Theme) za izvodjenje na citri.

Bogunović će u Americi najpre nastupati u Kenedi centru u Vašingtonu, a zatim i u drugim gradovima Njujorku, Čikagu, Los Andjelesu, San Dijegu i Las Vegasu, potom slede koncerti u Irskoj i Velikoj Britaniji, a po završetku tih turneja u martu nastupiće i u Beogradu.

Pogledajte još