Vladimir Kličko brani titulu 20. juna u Gelzenkirhenu

FRANKFURT, 7. aprila 2009. (Beta-AP) - Bokserski šampion teške kategorije Vladimir Kličko braniće titulu protiv Dejvida Heja 20. juna na fudbalskom stadionu Šalkea, čiji je kapacitet više od 60.000 mesta.

Igralište u Gelzenkirhenu, na kome Šalke igra svoje utakmice, može da primi 61.673 gledaoca za fudbalske utakmice, a ima pokretni krov koji može da se zatvori za 20 minuta. Ovo će biti prva borba na tom stadionu.

"Oduvek sam želeo da se borim na fudbalskom stadionu pred tolikom publikom", rekao je Ukrajinac Kličko, šampion u IBF i WBO kategorijama.

Hej je Britanac i nekadašnji svetski šampion u kruzer kategoriji, koji bi teškašku titulu mogao da osvoji u svojoj drugoj borbi u tom težinskom razredu.

Kličko je titulu branio poslednji put u decembru, kada je u sedam rundi zaustavio Hasima Rahmana, a nije izgubio borbu već četiri godine. Ukrajinac sada ima učinak od 52 pobede i tri poraza, naspram Hejovog od 22/1.

Hej je prešao u gornju kategoriju pre više od godinu dana, kada je ujedinio kruzer titule nokautiravši Enca Makarinelija u dve runde. Imao je samo jednu borbu kao teškaš, u kojoj je novembra prošle godine nokautirao Montea Bereta.

Pogledajte još