Biljana Srbljanović nije pisala "Otvorena vrata"?

Nakon što je Biljana Srbljanović ovu vest objavila na Tviteru, uz opasku da je do razilaženja s producentima došlo zbog "nemogućnosti uspostavljanja autorske i kreativne slobode", javila se i producentska kuća Bojane Maljević, koja stoji iza celog projekta.

U saopštenju koje su poslali insistira se na tome da su u pisanju scenarija za seriju, pored Radovića i Srbljanovićeve, učestvovali i drugi scenaristi koji će sad preuzeti kormilo, što je Biljanu isprovociralo da se ponovo oglasi na Tviteru, piše "Blic".

Glumica Mira Banjac naslediće Oliveru Marković u seriji „Otvorena vrata“
 - Čast će mi biti da nasledim Oliveru Marković, i to ogromna čast. Mada, još ne znam kada će snimanje početi. Gledala sam „Otvorena vrata“, ali kao običan gledalac, a i davno beše. Zato je tu reditelj da glumce uvede u priču da ne bismo morali da gledamo toliko materijala. A i to je realna priča, nije zahtevni Šekspir - rekla je Mira za "Blic", uz opasku da je s većinom glumaca iz „Otvorenih vrata“ već sarađivala.

- Želim sreću u daljem radu i nadam se poštenom i fer ophođenju prema nama kao delu istorije te serije. Sve ostalo pripada nekom drugom svetu. Brojni scenaristi sada mogu da se okušaju ponovo, kreatori serije i dalje ostajemo Miloš i ja.

Nigde nisam spominjala ništa od ovoga što Bojana Maljević piše o meni, niti sam iznosila neistine o njoj. Poželela sam sreću u daljem radu - napisala je Biljana na svom profilu.

Bojana je, iako dojučerašnja prijateljica i saradnica poznate spisateljice, uzvratila.

Kao dokaz svojih tvrdnji da mnoge od emitovanih epizoda nisu pisali Biljana Srbljanović i Miloš Radović, ona je postavila spisak svih epizoda uz navođenje imena reditelja i scenarista.

- To bi bio odgovor na vaša mnogobrojna pitanja ko je sve stvarao „Otvorena vrata“. Uz dužno poštovanje svih, stvarali su ih mnogi. Pisci su važni! Zato smo birali, pronalazili... najbolje. Što činimo i danas. Dvoje najboljih nisu s nama, svojom voljom. Hvala im na svemu - napisala je ona.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.