PUPS traži 13. penziju i 100 odsto bolovanja trudnicama!

0

Funkcioner PUPS-a Milan Krkobabić kaže da će ta partija uložiti amandmane na predlog zakona o budžetu za narednu godinu kako bi obuhvatio i 13. penziju, kao i 100 odsto zarade za porodilje tokom bolovanja.

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić tražio je u Skupštini Srbije, u okviru rasprave o budžetu za 2013. godinu, da se više sredstava predvidi za 13. penziju u narednoj godini, 100 odsto isplate bolovanja za porodilje i više sredstava za socijalno preduzetništvo.

Osim PUPS-a, predlog budžeta prihvatiće i Nova Srbija, jer smatraju da predstavlja zaokret u smanjenju potrošnje i opredeljenje Vlade da podstakne privredni rast.

Krkobabić je rekao da PUPS ne odustaje od većih socijalnih davanja i 13. penzije koja je, u stvari, specijalni vid socijalnih davanja i naveo da pola miliona građana penzionera čeka da li će dobiti tih 15.000 dinara pomoći.

– PUPS će insistirati na principu da penzije moraju pratiti rast plata – naglasio je Krkobabić, javlja Tanjug.

Krkobabić je najavio da će PUPS uložiti amandman na predlog budžeta, kojim će tražiti da porodilje dobijaju 100 odsto zarade za vreme trajanja bolovanja, što iznosi oko tri milijardi dinara godišnjih rashoda u budžetu.

.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.