Hala za Univerzijadu se gradi ubrzanim tempom

ZRENJANIN, 7. aprila 2009. (Beta) - Radovi na završetku nove zrenjaninske hale sportova, u kojoj će biti organizovan deo takmičenja na Univerzijadi, odvijaju se ubrzanim tempom, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Predrag Stankov.

"Trenutno se radi u dve smene, a dogovoreno je da u slučaju kašnjenja radova uvedemo i treću smenu. Radiće se i pod reflektorima ukoliko to bude potrebno" kazao je Stankov.

Prema njegovim rečima, iz Fonda za kapitalna ulaganja za završetak hale odobreno je dodatnih 163 miliona dinara, a po dobijanju odluke Grad Zrenjanin će raspisati tender za javne nabavke.

"Taj novac biće utrošen za nabavku energane, termotehničke instalacije, sedišta, semafora i unutrašnje opreme" rekao je Stankov.

Krajnji rok za završetak nove zrenjaninske hale sportova je 15. jun.

"Mnogo je problema, ali se oni rešavaju u hodu. Na gradilištu je mnogo stručnih ljudi koji žele da se ova hala završi na vreme i u tome će, nadam se, uspeti", dodao je pomoćnik gradonačelnika.

Osim takmičenja u sklopu Univerzijade planirano je da u novoj hali bude organizovano Evropsko kadetsko prvenstvo u rvanju na kom će, kako je najavljeno, učestvovati oko 800 takmičara.

Radovi na izgradnji nove hale sportova, površine od 4.000 kvadratnih metara, početi su decembra 2006. godine, a kada bude završena imaće 3.500 mesta i zadovoljavaće evropske standarde.

U njenu izgradnju Grad Zrenjanin je do sada uložio oko 100 miliona dinara, dok je Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojio oko 280 miliona.

Pogledajte još