Za godinu dana u porodicama ubijeno 27 žena

0

Koordinatorka Sigurnih kuća i Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević izjavila je u subotu da je ove godine u porodičnim svadjama u Srbiji ubijeno 27 žena, a ta statistika ukazuje da najdrastičniji oblici nasilja u Srbiji ne jenjavaju.

Na tribini povodom 25. novembra Medjunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Gerontoloskom centru u Jagodini, Stanojević je ukazala “ne činimo mnogo da se ovaj problem reši, više deklarativno pričamo o tome, a suštinski ne radimo ono što bi trebalo”.

Vesna Stanojević je naglasila da žene u Srbiji moraju da se osećaju zastićenije i treba da znaju kome da se obrate kada trpe nasilje, a to se može postići zajedničkom saradnjom državnih institucija i svih drugih koji se bave borbom protiv nasilja.

“Poruka za svaku ženu je da ne trpi nasilje i jedini način da se nasilje prekine je da ga prekine žrtva jer ga nasilnik nikad neće prekinuti”, kazala je Vesna Stanojević.

Ona je rekla da je, zahvaljujući medijima, nasilje u porodici više nije tabu-tema i svaki gradjanin u Srbiji danas zna šta su Sigurne kuće.

JAGODINA, 24. novembra 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.