Vujošević: Cedevita je izuzetno kvalitetna!

0

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da njegov tim nikome ne daje unapred ulogu favorita, i pozvao je publiku da sportski navija sutra protiv Cedevite u košarkaškoj Jadranskoj ligi.

“Cedevita je pre početka prvenstva slovila za glavnog kandidata pošto je, uz još jedan beogradski klub ušla u takmičenje sa najvećim budžetom… radi se o izuzetno kvalitetnom sastavu”, rekao je Duško Vujošević novinarima u Pioniru pred sutrašnji meč 10. kola.

Trener je kazao da njegov mlad nema “amnestiju od odgovornosti” za rezultata.

“Imamo mi svoje ambicije, ne damo nikome apriori u Evroligi i posebno ABA ligi poziciju da su favoriti, iako smo svesni njihove snage. Utakmica će biti sportskim motivima obeležna, sportskom nadmetanju bolji od rivala koji je zaista kvalitetan, nije ispoljio pun kvalitet sastava koji ima, nadam se da neće ni sutra”, rekao je Vujošević.

Trener je rekao da se plejmejker Leo Vesterman oporavio od povrede, a novinare je zanimalo Vujoševićevo mišljenje o odlasku Božidara Maljkovića sa mesta trenera Cedevite.

“Kada trener ode, prvi efekat je da su igrači maksimalno motivisani da pokažu da krivica nije do njih. Sa druge strane, sigurno da trener takvog kapaciteta i znanja nije na klupi nama više odgovara”, rekao je Duško Vujošević.

Prošle nedelje su u regionu ojačale tenzije pošto je haški Tribunal oslobodio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, a govorilo se i da je to jedan od razloga odlaska Maljkovića. Trener Partizana je rekao da želi da se publika sutra bavi samo košarkom.

“Naše nije da se bavimo politikom, mi se bavimo košarkom. Šta ko privatno oseća mora da prevaziđe, ne igramo sa neprijateljima nego sa sportskim rivalima. Moramo da budemo na tom nivou bolji, sportskom nadmetanju. Publika nam je potrebna, kao što je uvek znala da podrži ovaj klub, ovaj tim, koji nije u lakoj situaciji”, rekao je Duško Vujošević.

“Ne bavimo se politikom, ona pravi raznorazne sačekuše i bavi se nama, ali ovo je sportski meč, derbi lige i potrebna nam je podrška (publike) u tom smislu”, dodao je on.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.