Za par dana uspostavljamo međunarodnu granicu sa Kosovom?!

Demokratska stranka Srbije danas je u centru Beograda organizovala akciju potpisivanja proglasa "Srbija je ugrožena", a predsednik stranke Vojislav Koštunica je rekao da su ugroženi teritorijali integritet Srbije i njen ustavni poredak.

On je rekao da su ugroženi teritorijali integritet Srbije i njen ustavni poredak, a da su građani ugroženi ekonomski, ocenjujući da je glavni razlog za takvo stanje Srbije, "srljanje u evropske integracije i što se interes EU stavlja ispred interesa Srbije".

Predsednik DSS je rekao da je Srbija ugrožena i zbog, kakao kaže, ucena i brojnih uslova koji se ređaju i postavljaju iz Brisela našoj zemlji, a ne postavljaju ni jednoj drugoj državi, prenosi "Smedia".


"Srbija je ugrožena i zbog sramnih presuda Haškog tribunala, zbog nasrtaja na teritorijalni integritet Srbije, i to ne samo kada je reč o Kosovu i Metohiji"
, rekao je Koštunica novinarima.

"Veoma je važno u ovom trenutku, kada je reč o nečemu od čega nas deli samo nekoliko dana - a to je uspostavljanje granice između Srbije i Kosova, jasno reći, dići svoj glas i susprotstaviti se tome po svaku cenu jer jedna granica povlači i druge granice, jedna ucena povlači i druge ucene",
rekao je Koštunica.

Koštunica je istakao da je država najviše ugrožena zbog jedne opasnosti - uspostavljanja granice unutar same Srbije, odnosno između Srbije i Kosova, koja se, kako je naveo, najavljuje u prvoj polovini decembra.

Koštunica je ocenio da sve to otvara pitanje velike odgovornosti, pred kojom se sadašnja vlast nalazi.

On je pozvao građane da dignu glas i suprostave se po svaku cenu uspostavljanju granica unutar Srbije, "jer jedna granica povlači druge granice, jedna ucena povlači druge ucene "...

Koštunica je rekao da je za svega nekoliko dana Proglas DSS-a potpisalo više od 200 javnih ličnosti Srbije.

Pogledajte još