Prešao bih u Barselonu

Sjajne partije u klubu i reprezentaciji, doveli su centarfora Standarda iz Liježa Milana Jovanovića na metu mnogih evropskih velikana. Poslednje vesti iz Španije govore da je za Laneta zainteresovana i slavna Barselona.
- Lepo je samo razmišljati o Barsi, a kamoli igrati za takvu ekipu! Jedno je sigurno, ukoliko dođe ponuda Katalonaca neću mnogo razmišljati, da se slučajno ne uplašim konkurencije! Šalu na stranu, ima brojnih ponuda, ali ću o promeni sredine razmišljati tek kada se završi sezona, odnosno kada završimo posao sa Austrijom i Farskim Ostrvima - kaže Jovanović. 

Milan Jovanović ponovo je bio centralna figura u pobedi Standarda nad Žerminalom. Naš reprezentativac je golom u 33. minutu učestvovao u trijumfu od 3:1, ali su više od nove dobre partije pažnju tamošnje javnosti privukle izjave popularnog Laneta nakon utakmice.
- Izjavio sam na najvećoj flamanskoj televiziji da je glavni sudija meča Krištof Virant nenamerno oštetio goste. Pošto je bio okrenut na drugu stranu, u prvom poluvremenu nije dosudio čist jedanaesterac i isključenje našem igraču. Potom je u drugom delu posle mog pada u duelu sa Didijeom Dedenom dao drugi žuti karton defanzivcu Žerminala. Morao sam da kažem da nije bilo ni govora o prekršaju, jer sam se spotakao. Znate me, nisam mogao da prećutim, postoji život i posle fudbala, želim da izgradim poštovanje i autoritet i kao čovek i kao sportista - izjavio je Lane za sajt FSS. 

Zasluge za gol, Jovanović je pripisao saigraču iz napada, Diumersi Mbokaniju.
- Sjajna kolektivna akcija, odigrali smo praktično dva puta dupli pas. Posle remija Anderlehta sa Lokerenom, izjednačili smo se sa briselskom ekipom na čelu tabele sa 61 bodom. Nisam siguran šta će odlučiti prvaka ukoliko do kraja prvenstva imamo isti broj poena. U svakom slučaju biće mi veoma krivo ako šampionat ne odluče bodovi, već gol razlika ili međusobni skor, bez obzira da li ćemo osvojiti titulu ili ne. 

Naš reprezentativac nije propustio priliku da se osvrne na poslednje više nego uspešno okupljanje nacionalnog tima.
- Iskreno sam verovao u naš trijumf u Rumuniji, ali objektivno nadao sam se makar bodu protiv izuzetno kvalitetne selekcije. Pobeda u Konstanci je šlag na tortu jednog kvalitetnog rada i sjajne atmosfere. Znamo da ništa nije slučajno! Lično, moram da se izvinim svim našim navijačima koji su došli da nas bodre u prijateljskom meču sa Švedskom jer nisam bio onaj pravi Lane Jovanović. Jednostavno, posle zdravstvenih problema nisam imao snage. Uteha mi je da sam u jako bitnoj utakmici u Rumuniji bio strelac, a svim ljubiteljima fudbala u Srbiji poručujem da ću biti pravi kada nam 6. juna u goste stiže Austrija. Još jednom hvala svima koji nas podržavaju i na mečevima kod kuće i u gostima, obećevam da ćemo ih tek obradovati našim igrama! 

Nikola rutiner
 

Nikola Žigić odigrao je 11. meč sa Rasing Santander ove sezone i postigao deveti gol. Reprezentativac Srbije bio je strelac, ponovo nogom, na gostovanju Sportingu iz Hihona.
- To polako postaje rutina. Naravno, sve je bilo ponovo uz zasluge cele ekipe. Ja sam samo odradio ono što se od mene očekuje i traži - dao sam gol! Bilo je prilično napeto pred meč u Hihonu, imali smo 33 boda, a klubovi iz opasne zone zabeležili su pobede. Sada se lakše diše - kaže Žigić. 

Francuzi su zabeležili dve minimalne pobede (1:0) nad Litvanijom?
- Da li je 1:0 ili 5:0, na kraju vredi isto - tri boda! Video sam snimak druge utakmice, jedan gol su dali Francuzi, ali čitav meč su napadali. Nije lako probiti bunker, to se mnogo puta pokazalo - podvukao je Žigić. 

www.kurir-info.rs

Pogledajte još