Vukoičić: Dobra odbrana ključ trijumfa u Zagrebu

"Spremali smo se da kroz dobru odbranu dođemo do pozitivnog rezultata. Nismo dobro počeli, u prvih pet, šest minuta primili smo 15 poena. Brzo smo se konsolidovali i u ostatku meča odbrana je bila odlična. Imali smo solidan napad, dobar šut za tri poena i kontrolisali smo meč do kraja sa izuzetkom početka drugog poluvremana kada smo pravili neke individualne greške i nismo igrali kao tim", rekao je Vlada Vukoičić na konferenciji za medije posle pobede od 71:63 u 10. kolu Jadranske lige.

POGLEDAJ VIDEO: Crvena zvezda pobedila Cibonu u Zagrebu

On se nije složio sa konstatacijom novinara da se trijumf crveno-belih protiv Cibone može nazvati rutinskim.

"Na vama novinarima je da to ocenite, ali mislim da je Cibona večeras igrala veoma dobro, ali da smo mi takođe bili dobri. Imali smo ideju u većem delu meča i realizaciju toga na terenu. Jednom rečju, uradili smo sve što je potrebno da se dobije utakmica na terenu protivnika koji se nalazi u delikatnoj situaciji, a to nikad nije lako"
, zaključio je Vlada Vukoičić

Mladi prvotimac Crvene zvezde Luka Mitrović, koji je iskoristio šansu protiv Cibone, takođe je istakao značaj dobre odbrane na putu do trijumfa.

"Došli smo u Zagreb posle serije od sedam pobeda i znali smo da nas očekuje težak meč. Cibona je odličan rival, bili smo svesni da je čvrsta odbrana preduslov za trijumf i zadovoljan sam što smo uspeli prvo da iskontrolišemo meč, a zatim da ostvarimo trijumf. Idemo dalje, okrećemo se narednom meču, duelu sa Sasarijem u Evrokupu", poručio je Mitrović.

U sledećem kolu regionalnog takmičenja Crvena zvezda dočekuje Široki, dok će Cibona gostovati ljubljanskoj Olimpiji.

(Tanjug)

Pogledajte još