Kimooki osvaja svet

Razigrane boje, šarena odeća, geometrijski oblici, ponegde karnerići, oslikane cipele, spoj različitih dezena, igra teksture i materijala, pozitivna energija, veselo proleće, karakteristike su kolekcije, za proleće/leto Hristine Petrović, koja nosi naziv „Kimooki“.

Kolekcija kojom se Hristina Petrović predstavila na ovom, 14. Jacobs Fashion Selectionu predstavlja mali detalj priče koju kreatorka želi da ispriča. Sva njena odeća je unikatna, ručno oslikana. U njenom slučaju unikatna znači da se ne može pronaći ni jedan deo odeće koji je isti, čak ni dve cipele u paru nisu isto oslikane.

Veselje i radost odišu iz svakog modela. Pomenućemo samo neke – beli mantil koji na sredini ima geometrijske oblike u boji, koji se dobijaju kad se mantil zakopča, plave pantalone u kombinaciji sa žuto – plavom jaknicom, zeleno-crvena haljina koja po rubovima ima karneriće i koja izgleda kao da je napravljena u zemlji vilenjaka. Odlična žuta haljina, koja sa strane ima crvene krugove. Neverovatan plavi mantil koji napred ima dve male, a pozadi jednu veliku oslikanu ribu, dugmići i tračice na rukama crvene su boje...

Hristina je pokazala kako bi iz njene perspektive trebalo da izgleda jedna mlada slobodnog duha na venčanju – suknja na kojoj su redovi karnera različitih boja, sa tufnastim grejačima na nogama!

Čini se da su sve boje podjednako zastupljene, ipak, dominiraju plava, žuta i zelenkasta. One najavljuju sunce, proleće i leto, volju za životom i veseo duh.

Manekenke su nosile „DechkoTzar“ majice, a na glavi rajfove na kojima su razni minijaturni šeširići i kapice, unikatni radovi Marije Janković. Reviju smo pratili uz drum n bass muziku Big Buda.

U ovu kolekciju je, kao i u skoro sve prethodne, utkana je fascinacija slobodom odevanja u Brajtonu (UK). U ovom gradu je Hristina krajem decembra prošle godine učestvovala na Sajmu mode, koji je organizovao butik „Red Mutha“ (iz Brajtona), u kome ova mlada dizajnerka već više od 6 meseci izlaže svoje modele.

Hristina je već govorila za portal Nadlanu.com koliko je oduševljena Brajtonom, gde i starije gospođe znaju da ukombinuju naizgled nespojivo. Verovatno će tamo ova odeća naći strastvene kupce, ali i kod nas. Njeni modeli mogu se iskombinovati sa nečim jednostavnijim, ukoliko tako više volite, i tako biti pun pogodak za izlazak u provod.
Njenu odeću možete kupiti u butiku „Šlic“, Palmotićeva 23.

Revija Hristine Petrović nikog ne ostavlja ravnodušnim. Bilo da vam se sviđa ili ne, ne može a da se ne primeti radost i ta posebnost, o kojoj svaki komad odeće govori.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još