Izložba studentskih radova u Galeriji 73

U utorak, 4. jula 2006. godine u "Galeriji 73" na Banovom brdu prisustvovali smo svečanom otvaranju izložbe studentskih radova studenata sa četri beogradske umetničke akademije: Fakultet likovnih umetnosti, Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna, Akademija lepih umetnosti i Fakultet za umetnost i dizajn Megatrend univerziteta.
Ovo je prva ( i koliko znam jedina ) ovakva izložba u Beogradu a namera "Galerije 73" je da ovo vremenom postane godišnja, tradicionalana izložba.
Goste, uglavnom studente i njihove prijatelje, ali i umetnike drugih generacija, pozdravio je i poželeo dobrodošlicu direktor galerije Dejan Savić. Zatim je ispred Umetničkog saveta galerije izložbu otvorio slikar i profesor Savo Peković. Iz njegovog govora treba izdvojiti misao da ova generacija tačno zna šta hoće. Optimizam ove misli je sigurno nastao delom i pod uticajem utiska sa ove izložbe, za koju je već na prvi pogled  karakteristično da nema radova koji odskaču ili se izdvajaju kao akcent koji vodi izložbu, upravo zato što svi ovi mladi umetnici tačno znaju šta hoće i kojim putem žele da idu.

Poželimo im puno sreće i uspeha u daljem radu a galeriji i domaćinima svaka čast i hvala za jedno divno veče s mladim umetnicima i njihovom zrelom umetnošću.

Dragan Kljajić

Pogledajte još