Za sredu 8. april 2009.

BEOGRAD, 8. aprila 2009. (Beta) - Beogradski dnevni listovi danas na naslovnim stranama najviše pišu o planu Vlade Srbije za ekonomsku stabilizaciju.

ALO - O merama Vlade za uštede pod naslovom "Svako plaća po 50 evra", a o suđenju Sretenu Jočiću - "Imam platu 600 evra".

BLIC - Najveći naslov je posvećen vladinim merama za štednju "Manje plate u upravi, porez na 'luksuz', skuplji impulsi i gorivo". O hapšenju vlasnika Jugoskandika Jezdimira Vasiljevića "Jezda koristio lažni srpski pasoš".

VEČERNJE NOVOSTI - Najveći naslov je o Vladinim merama štednje "Seča plata i novi nameti". O hapšenjima u Valjevu "Celo Valjevo talac mafije". O novom načinu rada u zdravstvenim ustanovama - "Bolnice bez pauze".

GLAS JAVNOSTI - Pod naslovom "Jeftina vekna za sirotinju" o otvaranju socijalnih kontejnera za prehranu šiorm zemlje. "Nadrljale ćate i penzioneri", o planu Vlade za ekonomsku stabilnost. O lokalnim izborima u Kovinu - "Pukli radikali i čedisti!".

BORBA - "Vlada zamrzava plate, smanjuje administraciju, povećava akcize, oporezuje telefoniranje i luksuz", o merama Vlade. "Srbija sve dublje u recesiji", piše list o ekonomskim temama.

DANAS - Naslovna strana lista posvećena je obeležavanju Svetskog dana Roma kroz naslove "Širom planete danas se obeležava Svetski dan Roma", "Srbija predsedava Dekadi Roma" i "Nacionalna strategija za Rome uskoro u Vladi Srbije".

KURIR - Pod naslovom "Ali-babini pasoši", o tome da srpski pasoši imaju dvadeset grešaka u odnosu na original. "Uhvaćen zbog žene!", o hapšenju bivšeg bankara Jezdimira Vasiljevića.

POLITIKA - "Milijardu evra jeftinija država" o merema Vlade Srbije za štednju. "Novac za škole potrošen na reprezentaciju" naslov je intervjua sa ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem. O neredima u Moldaviji "Haos u Moldaviji, spaljena presednička rezidencija".

PRES - O finansiranju političkih stranaka "Batiću i Koraću dva miliona (dinara) mesečno". O suđenju Sretenu Jociću, zvanom Joca Amsterdam, "Životna ispovest Joce Amsterdama".

PREGLED - "Činovnici jeftiniji milijardu evra", o merama Vlade. "Recesija u Srbiji sve 'dublja i šira'", o padu privredne aktivnosti.

Pogledajte još