Festival autorskog filma od 28. novembra do 4. decembra

18. Festival autorskog filma održaće se u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopima "Fontana“ i "Cineplexx Delta City“, Muzeju Jugoslovenske kinoteke, bioskopu Doma kulture Studentski grad i drugim gradskim prostorima.

FAF počinje 28. novembra u 21.30 h u DKC-u projekcjom filma "Pijeta" Kim Ki-Duka.

Osamnaesto izdanje festivala umetničkog filma publici predstavlja, kao i svake godine, raznovrstan program sačinjen od pobednika svetskih filmskih festivala, novih ostvarenja autora koje publika ovog festivala tradicionalno prati, kao i filmova koji predstavljaju nove tendencije u svetskom autorskom filmu.

POGLEDAJ: Kompletan program FAF-a

Tako će publika FAF-a imati priliku da vidi pobednika Berlinskog filmskog festivala - "Cezar mora da umre“ braće Vitoria i Paola Tavijanija. Ovaj film, čija priča prati grupu stvarnih osuđenika koji u zatvoru pripremaju Šekspirovu predstavu "Julije Cezar“, nagrađen je i priznanjem Ekumenskog žirija festivala u Berlinu.

Jedno od iznenađenja festivala je omnibus "7 dana u Havani“ sastavljen od priča 7 sjajnih reditelja među kojima su Hulio Medem, Gaspar Noe, Huan Karlos Tabio i Elija Sulejman, kao i, poznatiji kao glumac, Benisio del Toro. U ovom omnibusu, koji je svojevrstan omaž Kubi, jednu od uloga igra i Emir Kusturica.

Publika FAF-a imaće priliku da vidi i novi film francuskog reditelja Leosa Karaksa, "Sveti motori”, sa Evom Mendes, Kajli Minog i Mišelom Pikolijem u glavnim ulogama. Posle 13 godina pauze Karaks se vratio filmu, a "Sveti motori“ je na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu nagrađen Nagradom mladih kritičara.

U programu festivala naći će se novo ostvarenje Gzavijea Dolana "Lorens u svakom slučaju", zatim "Iza brda" Kristijana Munđiua, "Posle mraka svetlost" Karlosa Rejgadasa, kontroverzni hrvatski erotski film "7 seX 7" Irene Škorić i niz drugih filmova koji će, osim glavnog programa, biti prikazani i u nekoliko pratećih.

Pogledajte još