Oglas u kome se traži ubica!

Oglas, za koji se kasnije ispostavilo da je lažan, postavljen je u petak na zvanični sajt vlade Directgov.co.uk, na strani Ministarstva za rad i penzije.

U njemu je pisalo da se traži “specijalista za eliminisanje meta”, jer vlada s vremena na vreme “ima potrebu da ukloni ljude čije postojanje predstavlja rizik za efikasno sprovođenje javnog reda”.
Od potencijalnih kandidata se tražilo da budu snalažljivi u “pronalaženju načina da ostvare svoje misije i da, u nekim slučajevima, budu spremni da napuste strane države na nekonvencionalne načine”.

Izabranom kandidatu je navodno trebalo da bude obezbeđena posebna oprema kao što su specijalni satovi, mini podmornice i pištolj tipa “Valter ppk”, kakav koristi fiktivni agent 007, Džejms Bond.

Ponuđena je plata od 50.000 – 60.000 funti, ali i bonusi koji slede nakon uspešno obavljenih zadataka. U oglasu je pisalo i da je “odgovarajući za one koji vole svoj martini mućkani, a ne mešani”.

Portparolka MI6 izjavila je da britanska vlada ne želi da regrutuje ubicu, da je oglas lažan i da nije poznato ko ga je postavio.

Oglas je ubrzo uklonjen.

Pogledajte još