Rakočević: Osmicu nosim zbog Harisa Brkića!

Zašto uvek nosite broj osam?
To je zanimljiva priča. Prvo sam nosio broj šest, a onda sam promenio i uzeo osmicu dok sam igrao za budućnost. To sam uradio kad je ubijen moj tadašnji saigrač iz Budućnosti Haris Brkić. Preuzeo sam osmicu kao sećanje na njega. Od kada sam uzeo "osmicu“ karijera mi je krenula naglim usponom, mnogo sam zavoleo taj broj i nema šanse da bih igrao u bilo kom klubu a da na dresu nemam broj osam. Ma da me sad zovu Lejkersi kažu osmica je zauzeta ali imaš 50 miliona dolara ugovor, kunem vam se da ne bih pristao.

Da li ćeš i sledeće sezone igrati u crveno-beliom dresu?

Trenutno se osećam odlično fizički i uživam u igri. Naravno da ću igrati imam i važeći ugovor, ne vidim da tu nešto može da se promeni. Zaista uživam u Crvenoj zvezdi.

Da li bi igrao za reprezentaciju ako bi bio pozvan?
Vrlo teško, mislim da je reprezentacija za mene završena priča. Imam previše godina, ja sam svoje za nacionalnim tim odradio. Osvojio sam zlato na Svetskom i Evropskom prvenstvu, tako da je to sve od mene kada je nacionalni tim u pitanju.

Da li misliš da si mogao da pružiš još veći doprinos u reprezentaciji?
Mislim da sam mogao da dobijem veću šansu u reprezentaciji.Ali, to nije bitno. Kad je reprezentacija u pitanju gledaju se druge stvari, lični interes ne postoji. Što se tiče nacionalnog tima prezadovoljan sam osvajanjem zlata u Istanbulu i Indijanopolisu.

Igrali ste u nekoliko evropskih klubova. Gde Vam je bilo najugodnije?
Ubedljivo u Taukeramici. Sa ekipom iz Vitorije sam u Španiji osvojio sve što se može osvojiti. Igrao sam i dva fajnl fora Ervolige. Grad je oskudan što se tiče života van terena, ali klub je fantstično organizovan i profesionalan. Bilo je zadovoljstvo igrati u Taukeramici.

Pogledajte još