Zbog ovih statusa na Fejsbuku vas ne vole

Nekim korisnicima Facebooka ova društvena mreža služi isključivo za komunikaciju s prijateljima i praćenje nekih stranica, grupa, sportskih klubova i slično, pa im uopšte nije važno koliko prijatelja imaju na njoj ili koliko lajkova njihove objave dobiju, dok deo korisnika željnih pažnje želi dab skupi što više prijatelja i što više lajkova.

Međutim, Facebook ima neka svoja pravila pa je tako nedavno istraživanje Nielsena pokazalo da veliki broj korisnika ove mreže ne voli određene objave svojih (virtualnih) prijatelja na ovoj mreži i da ih nikad ili jako retko lajkuju.

Takođe, ranije istraživanje Mashablea pokazalo je i da suljudi spremni da prekinu prijateljstva na Facebooku zbog objava političkih stavova. Evo liste razloga zbog kojih nećete dobiti lajk:

Velika slova
Ako statuse pišete velikim slovima čini se kao da vičete na ceo Facebook.

Pasivno agresivne objave
Statusi s kojima korisnici ove društvene mreže samo traže pažnju poput 'Izgleda da ću večeras ostati sam/a kod kuće'.

Spam objave
Često među novostima možemo da vidimo objave poput 'Klikni like i osvoji tablet' – većina takve objave smatra napadnim jer su svesni da neće osvojiti tablet.

Negativne objave
Svakodnevne negativne objave i komentari i širenje negativnog raspoloženja sigurno neće dobiti puno lajkova.

Preterivanje s deljenjem ličnog mišljenja
Na Huffington Postu kažu da je jasno da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali upozoravaju da ono što napišete na Facebooku nije isto kao i kada o istim stvarima razgovarate s prijateljima u kafiću jer se vaša (prestrastvena) razmišljanja možda neće svideti drugim prijateljima na Facebooku.

Stalno objavljivanje statusa
Niko ne voli kada mu je Facebook 'zatrpan' uzastopnima statusima iste osobe – ne samo da korisnici neće lajkovati objave te osobe, već će tu osobu verovatno ukloniti s liste prijatelja.

Objave dosadnih aplikacija
Objave aplikacija koje se koriste na Facebooku (poput poziva na FarmVilleu i slično) većina korisnika smatra nepotrebnima, dosadnim i napornima.

Izvor: Dnevnik.hr

Pogledajte još