Roling stounsi počeli turneju povodom 50. godišnjice

LONDON, 26. novembra 2012. (Beta) - Britanska grupa "Roling stouns" (Rolling stones) održala je u Londonu prvi od pet koncerata kojima proslavlja svoju 50. godišnjicu.

Mik Džeger, Kit Ričards, Čarli Vots, Roni Vud i Bil Vajman su u nedelju uveče u londonskoj Areni 02 otpevali neke od svojih najvećih hitova, uključujući "Paint It Black" i "Jumping Jack Flash".

Medju 23 pesme bile su i neke s prvih albuma koje su retko izvodili, kao što su "It's All Over Now" i "I Wanna Be Your Man", preneo je Bi-Bi-Si.

Obraćajući se publici, Kit Ričards je u šali rekao: "Uspeli smo. Srećan sam što vas vidim. Srećan sam što vidim bilo koga".

"Neverovatno je da i dalje radimo ovo, neverovatno je da i dalje kupujete naše ploče i dolazite na naše koncerte", rekao je Mik Džeger i zahvalio publici.

Koncert je počeo prikazivanjem kratkog video-snimka kojim su poštovanje britanskim rok legendama iskazale zvezde, medju kojima Elton Džon, Igi Pop i Džoni Dep.

Tokom koncerta je prikazan i snimak muzičara koji su imali najveći uticaj na njih - Madi Voters, Bob Dilan i Džoni Keš.

"Neverovatno" je glavna reč kojom su mnogi britanski novinari, kao i publika, opisali koncert i članove benda.

U Londonu će svirati još jednom u četvrtak, zatim će nastupiti u Bruklinu u Njujorku, a dva koncerta će održati u Njuarku, u Nju Džersiju.

Pogledajte još