Slovenci pobednici Repasaž festa

UB, 26. novembra 2012. (Beta) - Predstava "Vilenjak sa zapadne strane" ansambla "Loški oder" iz Škofje Loke (Slovenija) pobednik je pozorišnog Repasaž festa koji je na Ubu organizovan u znak sećanja na glumca Rašu Plaovića i dramskog pisca Aleksandra Popovića, rodjenih u toj varoši.

Žiri u kojem su bili teatrolog Jovan Ćirilov i glumci Ljiljana Dragutinović i Goran Sultanović, za najboljeg reditelja proglasio je Jašu Jamnika koji je režirao pobedničku predstavu i napravio scenografiju.

Slovenačkom teatru pripala je i nagrada za žensku ulogu, koja je dodeljena glumici Tamari Avgustin, a nagradjena je Irena Pajkić za kostime u toj predstavi.

Za najbolju mušku ulogu priznanje je dobio glumac iz Trebinja Željko Milošević, za ulogu Djordja u predstavi "Laki komad" Nebojše Romčevića, dok je za najbolju epizodnu ulogu nagradjena Zorica Krunić iz Trsteničkog pozorišta koje je izvelo "Ženske razgovore" Duška Radovića.

Na petom Repasaž festu, smotri amaterskih i alternativnih pozorišta sa prostora bivše SFRJ, učestvovali su i teatri iz Bijelog Polja u Crnoj Gori, Kočana u Makedoniji i Slavonskog Broda u Hrvatskoj.

Pogledajte još