Uhapšen tvorac Čigote zbog mućki sa prodajom stanova

0

Ne znamo da li će biti bolje nesrećnicima koji su kupili stanove u izgradnji, ali policija je uhapsila Milisava Čutovića, vlasnika firme "MB Konsalting" i tvorca specijalne bolnice "Čigota" na Zlatiboru, saopštava MUP.

Pored njega uhapšen je i direktor “MB Konsaltinga” Uroš N, zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom izgradnje i prodaje stanova u Beogradu.

Kako sapoštava MUP oni su lišeni slobode u akciji, koja je sprovedena u saradnji sa Višim tužilaštvom u Beogradu, javlja Tanjug.

Nakon saslušanja osumnjičenih, dežurni istražni sudija Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje o određivanju pritvora u trajanju do 30 dana.

Osumnjičeni su kao odgovorna lica prodavali stanove u izgradnji u Beogradu u ulici Vojvode Stepe 331 tako što su od 2004. do 2012. godine sa 15 fizičkih lica – kupaca stanova zaključili predugovore o kupoprodaji stanova u izgradnji, od kojih su zahtevali i primili avans u iznosu od 567.622 evra.

Privredno društvo “MB Konsalting” se nalazi u stečaju, navedene stanove do danas nije izgradilo, a novac koji su osumnjičeni primili kao avans nisu evidentirali u poslovnoj dokumentaciji.

Taj novac nisu vratili oštećenim kupcima već su protivpravno prisvojili za sebe i time oštetili kupce navedenih stanova za 567.622 evra.

Policijski službenici za Grad Beograd, kako je saopšteno, nastavljaju dalje provere poslovanja privrednog društva “MB Konsalting” Beograd.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.