Partizan osudio izjavu Čovića

Nebojša Čović, član novoformirane Radne grupe Crvene zvezde, rekao je gostujući u emisiji "Stav Srbije" na televiziji "Prva" da "kada su u pitanju upravljačke strukture klubova mi nismo nikada imali ljude poput Franje Tuđmana, kao neki".

Tim povodom Partizan je reagovao saopštenjem, a potpredsednik crno-belih Branko Ružić naveo je da je "iluzija normalizacije odnosa dva kluba, nažalost, kratko trajala".

"Rukovodstvo Partizana bilo je oduševljeno inicijativom pojedinaca iz novog rukovodstva Crvene zvezde da se odnosi poboljšaju, ne samo u protokolarnom smislu, već i na planu zajedničkog rada i saradnje na saniranju narušenog ugleda i veoma lošeg ekonomskog stanja srpskog fudbala. Kontakti koji su uspostavljeni, po našem uverenju, trebalo je da normalizuju atmosferu u srpskom fudbalu. Želimo atmosferu u kojoj pobede i porazi nisu propast sveta i u kojoj trofeje osvaja onaj koji je to zaslužio na terenu, a ne onaj koji to mora da učini iz tobožnjih državnih ili nacionalnih interesa", stoji, između ostalog, u saopštenju Partizana.

Dodaje se da je "po već bezbroj puta viđenom scenariju Nebojša Čović izneo na javnu scenu otrcane šovinističke parole i sektaške teze o dobrim Srbima, koji navijaju za Crvenu zvezdu i lošim Srbima koji navijaju za Partizan".

"Ima li kraja govoru mržnje u srpskom sportu i srpskom fudbalu? Mi želimo hitan prekid svih oblika verbalnog rata, želimo dostojanstvene odnose adekvatne bogatoj istoriji i tradiciji dva kluba, želimo zajednički rad na saniranju veoma lošeg stanja srpskog fudbala i sporta", ističe se u saopštenju.

"Mislili smo da istovetna želja postoji i u FK Crvena zvezda, ali po tom pitanju očigledno nisu jednoglasni u novom rukovodstvu trofejnog kluba. Mi ćemo, kao i do sada znati da zaštitimo moralni integritet milionske armije naših navijača, a očekujemo da se naši sportski prijatelji izjasne o tome kakve odnose žele sa FK Partizan. Na kraju, mogu samo da izrazim moje iskreno uverenje da će razum prevagnuti", kaže se u saopštenju na klupskom sajtu Partizana, koje je potpisao Ružić.

(Tanjug)

Pogledajte još