Tipsarević: Veoma sam ambiciozan

"Sezona je bila duga, ali uspeo sam malo i da se odmorim, nekih desetak dana. U narednom periodu očekuje me prvo egizbicioni meč u Budimpešti, a potom slede pripreme za noviu sezonu u Dohi. Veoma sam ambiciozan u namerama da napredujem i daću sve od sebe da igru podignem na viši nivo", rekao je Janko Tipsarević, koji je 2012. godinu završio na devetom mestu ATP liste.

On je proteklog vikenda osvojio egzibicioni turnir "Sudar kontinenata" u Singapuru, gde je predstavljao Evropu.

Pobedio je Amerikanca Sema Kverija sa 7:6, 6:2 i Argentinca Huana Monaka sa 7:5, 3:6, 10:5, dok mu je Japanac Kei Nišikori predao meč zbog povrede.

Nakon trijumfa Janko Tipsarević je u humanitarnoj akciji igrao tenis sa slepim ljudima, koji nastoje da uvrste tenis u Paraolimpijske igre 2020.

"Ovo je bio veoma neobičan doživljaj. Zaista je neverovatno šta ovi ljudi rade i treba da nam svima posluže kao inspiracija, ne samo u sportu već u svim segmentima života. Bila mi je velika čast da igram tenis sa ljudima punim optimizma i ljubavi prema ovom sportu. Stavio sam povez preko očiju i pokušao da odigram koji udarac i moram priznati da je veoma teško, bez obzira na zvuk loptice",
rekao je Janko Tipsarević.

On je tokom boravka u Singapuru učestvovao na seminaru i održao predavanje mladim trenerima koji pokušavaju da dobiju dozvolu za rad i probiju se na ITF i ATP nivo.

Janko Tipsarević je delio savete na koje bitne segmente u razvojnim periodima igrača treneri moraju da obrate pažnju i na kraju odgovarao na mnogobrojna pitanja.

(Tanjug)

Pogledajte još