Čovek nikada nije bio tako malo slobodan

BEOGRAD, 8. aprila 2009. (Beta) - Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar istakao je u sredu u uskršnjoj poslanici da čovek nikada nije bio tako malo slobodan, iako su ostvareni tehnički napredak i povezivanje sveta, i da jedino verom u Isusa Hrista može pronaći pravi put.

"I dok sistemi jačaju, gospodar sistema, čovek, postaje sve slabiji, rob sopstvenih izuma, najčešće bez nade", naveo je Hočevar u usrkšnjoj poslanici. Dodao je da se čovek, kako bi mogao da otkrije ko je on zapravo, kakvo je njegovo dostojanstvo i šta je njegova nada, neizbežno mora sresti sa Bogom.

Hočevar je citirao Prvu poslanicu Korinćanima apostola Pavla u kojoj piše da "telesni čovek ne prima što je od Duha Božijega, jer mu je ludost, i ne može da razume, jer se to ispituje duhovno". Beogradski nadbiskup je istakao da je Uskrs jedan i rečima "Hristos vaskrese - vaistinu vaskrese" čestitao Usrks i pravoslavnim vernicima. Katolički vernici obeležiće Usrks u nedelju 12. aprila, a pravoslavni nedelju dana kasnije, 19. aprila.

Pogledajte još