Majka sedmogodišnju ćerku leči marihuanom

0

Mikajla Komstok obolela je prošlog proleća i prima agresivnu hemoterapiju zbog čega joj majka svakodnevno daje tablete marihuane kako bi joj olakšala život.

Devojčica (7) iz Oregona koja boluje od leukemije jedna je od najmlađih koja koristi medicinsku marihuanu.

Na dan uzme tablete koje imaju učinak kao 10 džointa. Uz tablete, majka joj daje i gram ulja marihuane, prenosi Daily Mail.

Mikajla se sada bolje oseća i majka smatra da je marihuana zaslužna što se koštana srž oporavlja.
“Kao majka, isprobaću bilo šta samo da joj bude bolje”, rekla je Erin Purčis (25) koja o devojčici brine sa svojim dečkom.

Mikajla tvrdi da od marihuane bolje spava i jede: “Posle hemoterapije ne mogu da spavam. Lek mi pomaže da bolje spavam, ali se osećam čudno“, rekla je.

Njen otac, koji živi u Severnoj Dakoti, zabrinut je jer ne zna kako lek može da utiče na razvoj mozga devojčice. Pozvao je policiju, socijalnu službu i onkologa.

“Bila je drogirana. Samo je htela da leži i igra video igrice”, kaže otac Džes, koji redovno plaća alimentaciju i troškove zdravstvenog osiguranja.

Odveo je devojčicu u privatnu laboratoriju, gde su joj u krvi pronašli THC kao kao kod odraslog čoveka.

“Siguran sam da će ozdraviti, ali mislim da će joj sva ta marihuana usporiti razvoj mozga. Izbori njene majke smanjće joj opcije u životu”, smatra otac.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.