Klinsman: Riberi ostaje u Bajernu

BERLIN, 8. aprila 2009. (Beta-Rojters) - Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Jirgen Klinsman rekao je da će Frank Riberi ostati u klubu i naredne sezone, uprkos spekulacijama da bi na leto mogao da napusti ekipu nemačkog šampiona.

Za Riberija, koji ima važeći ugovor sa Bajernom do 2011. godine, zainteresovani su mnogobrojni evropski klubovi.

"Sigurno je da će Riberi ostati u Bajernu i sledeće godine. Rekao sam mu da je izuzetan fudbaler i da će obeležiti 2009. godinu", rekao je Klinsman.

Klinsman smatra da bi Riberi mogao, ukoliko ostane u Bajernu, da popravi plasman na listi Evropske fudbalske unije (UEFA) za najboljeg fudbalera. Prošle godine u izboru UEFA francuski reprezentatvac je osvojio 16. mesto.

"Želim da na kraju 2009. godine bude među tri najbolja igrača", dodao je Klinsman.

Riberi je ranije izjavio da bi, pored Bajerna, želeo da igra u još jednom "velikom" evropskom klubu, ali čelnici šampiona Bundes lige ne žele da prodaju jednog od najboljih igrača.

"Bajern je jedan od najvećih i najboljih klubova na svetu. Ali ispunio bi mi se san da u karijeri zaigram za Real Madrid, Čelsi ili Mančester junajted. Volim Real zbog velike tradicije, ali srećan sam u Bajernu. Moraćemo da sačekamo i vidimo šta će se dogoditi", rekao je Riberi krajem prošle godine.

Riberi je prošle godine iz Marseja došao u Bajern i za nemački klub odigrao je 71 utakmicu i postigao 29 golova.

Pogledajte još