Glumac Džejmi Foks nazvao Obamu Bogom i spasiocem! Katolici ogorčeni!

Holivudska zvezda Džejmi Foks poznat je kao duhovita osoba, pravi šoumen, ali, eto, čini se da je na dodeli nagrada "Soul Train" malo preterao sa svojim "entuzijazmom" oko aktuelnog predsednika Baraka Obame.

Snimak dodele nagrada za najbolje iz sveta crnačke muzike i zabave koja se desila u Las Vegasu nekoliko dana posle izbora, emitovan je sinoć na američkoj televiziji i svi gledaoci su ostali potpuno zaprepašćeni Foksovim poređenjem Obame sa Bogom.

- Ovde je kao u crkvi. Ovde je kao u crkvi. Prvo, odajmo počast Bogu i našem spasiocu Baraku Obami. Barak Obama! - uzviknuo je Foks publici.

Publika je ostala zbunjena, a katolici su sasvim ogorčeni preteranom izjavom popularnog glumca. Predsednik Katoličke lige za religijska i građanska prava SAD - Bil Donahju izazvan ovom glumčevom izjavom poslao je saopštenje za javnost u kome stoji:

- Foksovo bogajavljanje je potresno. To samo dokazuje da možda Obama nije uspeo da zaustavi okeane da se uzdignu (kao što je obećao 2008), ali je zato je ubedio Džejmija Foksa i, nesumnjivo legije drugih, da Bog postoji. Ali, videćemo da li će Bog preživeti tužbu Američke unije za građanske slobode koja će ga tužiti na osnovu vređanja crkve i države.

Zvezda filmova "Poroci Majamija", "Solista", "Kolateralna šteta" i najnovijeg Tarantinovog filma "Đangova osveta" se ovim povodom nije oglasila. Ali, pogledajte prijatelja Toma Kruza u ekstazi. Podseća malo na Tomovu euforiju tokom sajentoloških sesija, zar ne?

Pogledajte još