Vlada novim zakonom o javnim preduzećima podstiče pljačku

Na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine Jovanović je upozorio da su bila lažna obećanja vladajuće koalicije o departizaciji i ocenio da je novi zakon o javnim preduzećima najočigledniji dokaz licemerja i političke kriminalizacije koja ima uporište u vladajućoj koaliciji, kao i osnov za sistemsku korupciju.

"Zakonom se daje pravo (Aleksandru) Vučiću, (Ivici) Dačiću i (Mlađanu) Dinkiću da postave svakog direktora u zemlji i svaki direktor će odgovarati toj trojci. Ovaj zakon ne sme ući u skupštinsku raspravu jer će Srbiju i sve nas opisati kao ljude koji su izvan 21. veka", kazao je Jovanović.

Lider LDP je naveo da je Vučićeva partija uzela ceo energetski sektor i dovela anonimne i nestručne ljude i da će ono što je dopušteno Vučićevoj Srpskoj naprednoj stranci biti dopušteno i u resorima koje su preuzeli Socijalistička partija Srbije i Ujedinjeni regioni Srbije.

"Umesto zakona o javnim preduzećima koji bi bio dokaz iskrenog reformskog opredeljenja dobijamo zakon srednjovekovnog orijenta koji feudalizuje Srbiju u partijskim torovima", rekao je Jovanović i naveo da je dug 700 javnih preduzeća 4,5 milijarde evra i da nikada niko nije odgovarao za lošu ekonomsku politiku.

(Beta)

Pogledajte još