Počinje Festival autorskog filma

BEOGRAD, 27. novembra 2012. (Beta) - Festival autorskog filma (FAF) biće otvoren u sredu u 19.30 u Domu omladine Beograda, projekcijom filma Kim Ki-duka "Pijeta" koja je već rasprodata, a do sada je prodato 8.000 ulaznica za festivalske premijere, saopštili su organizatori.

Kako je u utorak najavljeno na konferenciji za novinare, festival će otvoriti članica žirija rediteljka Maja Miloš i član umetničkog saveta reditelj Bora Drašković.

Gosti festivala biće argentinski reditelj Pablo Djordjeli, autor prošlogodišnjeg pobednika festivala koji će predsedavati žirijem, režiser filma "Kalup" Ali Ajdin, glumice Fatma Moldovan i Irena Škorić i drugi.

Umetnički direktor festivala Srdjan Vučinić rekao je da su filmovi koji će biti prikazani ove godine izabrani po kvalitetu, a ne po tome ko su režiseri tih ostvarenja.

On je dodao da je u izboru filmova za prikazivanje na festivalu, odustao od mnogih značajnih autora, poput Terensa Malika ili Takešija Kitana, jer njihova najnovija ostvarenja nisu opravdala očekivanja.

Od 28. novembra do 5. decembra na festivalu će biti prikazano 19 ostvarenja, od kojih će 12 biti prikazano u takmičarskoj selekciji za glavnu nagradu Gran pri "Aleksandar Saša Petrović".

Pogledajte još