Radnici Čistoće obustavili štrajk

NOVI SAD, 27. novembra 2012. (Beta) - Radnici novosadskog Javnog komunalnog preduzeća Čistoća prekinuli su u utorak popodne višečasovni štrajk, pošto su se s gradskim vlastima dogovorili o isplati dela zaostalih zarada.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je radnicima koji su u štrajk stupili u utorak ujutro, da je novac za isplatu dela zaostalih zarada obezbedjen i da će ispitati kako je to preduzeće "dovedeno na ivicu 'bankrota'", saopšteno je iz gradonačelnikovog kabineta.

Pre susreta s gradonačelnikom, radnici su razgovarali i s direktorom preduzeća Draganom Božićem koji je za tešku situaciju u Čistoći optužio prethodno rukovodstvo.

Za nevolje u Čistoći prethodnu gradsku vlast optužio je i član Gradskog veća zadužen za komunalne poslove Nikola Ćirović, koji je naveo da cene usluga koje pruža Čistoća nisu menjane od 2004. godine, iako je bilo zakonske osnove za to.

Ćirović je podsetio da je pre nekoliko dana cena usluge Čistoće povećana s 94 na 120 dinara po domaćinstvu i dodao da je i to daleko od ekonomske cene koja "prema proračunima" iznosi 280 dinara.

Pogledajte još