Adrijanu meč suspenzije zbog nepoštovanja fer-pleja

NION, 27. novembra 2012. (Beta-AP) - Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala je u utorak napadača Šahtjora Luiza Adrijana jednom utakmicom neigranja u Ligi šampiona zbog nedostatka fer-pleja u utakmici protiv Nordsjelanda.

Disciplinska komisija UEFA ocenila je da je brazilski internacionalac kriv za "kršenje principa ponašanja" tokom utakmice u Danskoj prošle nedelje. Naredjeno mu je i da jedan ceo dan provede radeći korisne aktivnosti za fudbalsko društvo.

Luiz Adrijano će tako propustiti utakmicu protiv Juventusa kod kuće 5. decembra, koja će odlučiti gde će se šampion Ukrajine naći u žrebu za drugu fazu takmičenja.

On je prošle nedelje ignorisao sportski pravilnik tokom meča. Igra je zaustavljena zbog povrede domaćeg fudbalera, a igrači Nordsjelanda nisu hteli da učestvuju u borbi za sudijsku loptu.

Umesto da je po pravilima fer-pleja gosti vrate u svoju zadnju liniju i odatle krene novi napad, ona je otišla napred do Adrijana, koji je prihvatio i zaobišao istrčalog golmana i doneo izjednačenje 1:1. Domaći defanzivci su stajali i zgranuto gledali Brazilca.

Šahtjor je na kraju pobedio sa 5:2, a Adrijano je dao ukupno tri gola.

Pogledajte još