Srbija pobedila Estoniju u hokeju

NOVI SAD, 8. aprila 2009. (Beta) - Hokejaška reprezentacija Srbije je nakon izvođenja penala sa 6:5 pobedila selekciju Estonije u prvom kolu Svetskog prvenstva u hokeju na ledu u Drugoj diviziji.

U regularnom toku meč je završen bez pobednika 4:4 (1:0, 0:4, 3:0), a pošto ni nakon pet minuta produžetka nijedna reprezentacija nije postigla pogodak, pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca u kojima je Srbija imala više sreće.

Za reprezentaciju Srbije u regularnom toku po dva pogotka postigli su Marko Kovačević i Bojan Janković, dok su strelci u penal seriji bili Kovačević i Mark Andre Furnije.

Igrač utakmice bio je golman selekcije Srbije Milan Luković koji je u regularnom toku susreta imao 30 odbrana, a u penal seriji odbranio je dva udarca Estoncima i doneo veoma važne bodove Srbiji u borbi za Prvu diviziju.

Svetsko prvenstvo Druge divizije odigrava se u Sportskom i poslovnom centru "Vojvodina" u Novom Sadu od 7. do 13. aprila.

Osim reprezentacija Srbije i Estonije, na turniru učestvuju i selekcije Izraela, Islanda, Severne Koreje i Kine.

Pobednik će se plasirati u Prvu diviziju, iznad koje je samo Svetska grupa sa najboljim selekcijama na planeti.

Nakon što je Vlada Srbije nedavno odobrila da srpske pasoše dobiju i Kanađani Frederik Fred Peroun, Danijel Džejkob i Mark Andre Furnije, koji su proteklih sezona branili boje Vojvodine, oni su danas po prvi put nastupili za reprezentaciju Srbije.

Ostali igrači su uglavnom iz ekipa Vojvodine, Novog Sada, Crvene zvezde i Partizana, a u selekciji su i Marko Kovačević koji igra u Kanadi i Čaba Prokec koji nastupa u Švedskoj.

Reprezentacija Srbije sledeći meč igra sutra u 20.30 sa selekcijom Kine.

Pogledajte još