Nastavak sednice Skupštine Srbije

BEOGRAD, 9. aprila 2009. (Beta) - Skupština Srbije počeće u četvrtak objedinjenu načelnu raspravu o Predlogu zakona o Fondu za razvoj Srbije, izmenama i dopunama Zakona o privrednim komorama i o Predlogu zakona o prestanku važenja Zakona o Fondu za osiguranje i finansiranje spoljnotrgovinskih poslova.

Na dnevnom redu sednice, koja je počela 30. marta, je 49 zakona, a poslanici su do sada u načelnoj raspravi razmotrili 34. Skupština je u sredu završila načelnu raspravu o Predlogu zakona o političkim strankama, a od početka sednice razmotreni su Predlog zakona o upotrebi i izgledu grba, zastave i himne, set ekoloških zakona i više konvencija i sporazuma.

Poslanici još treba da razmotre predloge zakona o spoljnotrgovinskom poslovanju, o standardizaciji, o turizmu, o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti kao i o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti. Na sve predloge zakona koji su na dnevnom redu podneto je nešto više od 3.000 amandmana, koji će se ramatrati nakon završetka načelne rasprave.

Pogledajte još