Juventus spremio sedam miliona za Ljorentea

Šampion Italije je napadača želeo da kupi još letos, ali klub iz Bilbaa nije želeo da ga proda.

Juventus će priliku da dovede Ljorentea imati u januarskom prelaznom roku, pošto mu ugovor sa prošlosezonskim finalistom Lige Evropa ističe na leto sledeće godine, kada bi mogao da napusti Atletik bez obeštećenja.

Ovaj 27-godišnji napadač nije dobijao mnogo prilika da igra ove sezone za svoj klub pošto je odbio da potpiše novi ugovor i jasno istakao da želi da ode.

Ljorente je rođen u Pamploni, a profesionalnu karijeru počeo je u španskom niželigašu Baskoniji, odakle je 2004. godine došao u Atletik, za koji je od tada odigrao 300 utakmica i postigao 114. pogodaka.

On je za reprezentaciju Španije nastupio 21 put i bio je strelac sedam golova, a sa nacionalnim timom osvojio je svetski i evropski šampionat.

Dolazak Ljorentea u Juventus verovatno bi značio da bi klub iz Torina napustili Alesandro Matri ili Niklas Bendtner, koji imaju malu minutažu.

Juventus želi da skine jednog od njih dvojice sa platnog spiska, a generalni direktor kluba Đuzepe Marota zakazao je sastanke sa njihovim agentima sledeće nedelje, kako bi pričali o budućnosti tih napadača u klubu.

Beta

Pogledajte još