Novak ne ispunjava uslove za počasnog građanina u Podgorici

lanovi skupštinskog odbora za izbor i imenovanja Podgorice doneli su odluku da najbolji teniser sveta Novak Đoković ne može biti izabran za počasnog građanina Podgorice!

Odbornici su zaključili da, prema važećim propisima glavnog grada, najbolji srpski teniser još uvek nema uslove da postane počasni građanin.

Protiv takvog stava bili su odbornici Srpske narodne partije SNP-a Dragan Milić i Mitar Vuković, koji su pored preostalih osam odbornika tog kluba u Skupštini glavnog grada, potpisnici inicijative da se Đoković proglasi za počasnog građanina Podgorice.

Odbornik vladajuće Demokratske partije socijalista DPS Ranko Jovanović istakao je da ne podržava predlog SNP-a, jer mu je bitnije da li je Đoković uradio nešto za glavni grad od toga da li je rođen u Crnoj Gori.

“Poručio bih vam da ga (Đokovića) prvo predložite za počasnog člana partije, pa ga posle predložite za neke druge funkcije”, kazao je Jovanović.

Gradonačelnik Miomir Mugoša kazao je da su Đokoviću i drugim sportistima koji žele da investiraju u glavni grad Crne Gore preko sporta ili drugih investicija, vrata širom otvorena.

“Podržali bismo ih bez obzira na političke zađevice ili pokušaje zlouptrebe bilo čijeg imena i prezimena. Đokoviću neka je sa srećom, a da li će biti počasni građanin Podgorice u narednom periodu, videćemo”, kazao je Mugoša.

Da paradoks bude veći, jedini koji je do sada proglašen za počasnog građanina Podgorice je Stjepan Mesić. Nije nam jasno kakve je on zasluge imao za dobrobit Podgorice.

Izvor: Kurir

Pogledajte još