Bošković:Želimo da devojčice zavole rukomet

"Na raspolaganju imam sjajne igračice. Andrea Lekić je imala dobru polusezonu u Đeru, jednoj od najjačih evropskih ekipa, Sanja Damnjanović je drugi strelac Lige šampiona. I ostale devojke su bile sjajne ove jeseni u svojim klubovima, tako da je naš prevashodni zadatak da pretočimo tu klupsku formu u reprezentativnu", rekao je Bošković.

On je naveo da će reprezentativke odraditi još jedan trening u Vrnjačkoj Banji pred važnu proveru u petak sa Rumunijom u Pančevu.

"Koče nas sitne povrede, ali se trudimo da devojke poštedimo i odmorimo za napore, koji ih čekaju. U tom cilju, one će danas ići i na tretman u hiperbaričnu komoru. Trudimo se da pratimo trendove i iskoristimo fantastične uslove koji su nam na raspolaganju", kazao je Bošković.

Selektor je dodao da je glavni cilj da posle EP što više devojčica počne da trenira rukomet.

"Tek u januaru ćemo videti rezultat, koji smo ostvarili. To nije samo medalja ili zarađeni novac. Glavni cilj je koliko će devojčica od narednog meseca početi da trenira rukomet po srpskim gradovima. To je ono za šta se borimo u Areni", zaključio je Bošković.

(Tanjug)

Pogledajte još