Domenek: Ne odustajemo od trofeja

MINHEN, 4. jula 2006. (Beta-Rojters) - Neočekivani plasman fudbalske reprezentacije Francuske u polufinale Svetskog prvenstva u Nemačkoj nije zadovoljio selektora "trikolora" Remona Domeneka čiji je cilj ostao 9. jul i finale u Berlinu.
Domenek je na današnjoj konferenciji za novinare u Minhenu, gde će Francuska i odigrati polufinalni duel s Portugalom, ocenio da je sutrašnja utakmica samo korak ka ostvarenju konačnog cilja.
"Cilj je 9. juli. Da bismo došli do njega moraćemo da se potrudimo na utakmici s Portugalom. Sa skromošću prilazimo duelu s Portugalom, ali smo spremni", rekao je Domenek.
Svetski šampioni iz 1998. godine su na početku Mundijala igrali neuverljivo, ali su tokom turnira značajno popravili formu i u četvrtfinalu sa 1:0 eliminisali aktuelnog prvaka Brazil.
Mnogi su tu utakmicu videli kao finale pre finala i ocenili da će to biti veliki problem za Francuze u nastavku takmičenja.
"Prirodno je da posle velikog uspeha budeš ponosan na sebe, ali odmah moraš da se okreneš budućnosti. Ne mislim da smo sada favoriti.
Etiketiranje je za medije. Za mene je (selektor Portugala) Luiš Felipe Skolari favorit pošto je (sa Brazilom 2002. godine) već osvojio Svetsko prvenstvo", ocenio je Domenek.

Pogledajte još