Posle poslaničkih pitanja, rasprava o dnevnom redu

BEOGRAD, 9. aprila 2009. (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u četvrtak sednicu načelnom raspravom o zakonima na dnevnom redu nakon postavljanja poslaničkih pitanja na početku rada.

Poslanici u nastavku rada treba da razmotre Predlog zakona o Fondu za razvoj Srbije, izmene i dopune Zakona o privrednim komorama i Predlog zakona o prestanku važenja Zakona o Fondu za osiguranje i finansiranje spoljnotrgovinskih poslova.

Te zakonske predloge obrazlaže ministarka za NIP Verica Kalanović. Na početku rada, poslanik Nove Srbije Miroslav Markićević upitao je ministra energetike Petra Škundrića šta je sa cenom gasa i naveo da je nekoliko puta zatražio informaciju o tome da li rukovodstvo parlamenta ima spisak pitanja koja su postavljali poslanici, a na koja vlada nije odgovorila.

Markićević je naveo da neki ministri ne žele da odgovore na "korektna" pitanja poslanika. Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović rekla je da skupštinske službe reaguju ako nakon dve nedelje poslanik ne dobije odgovor. Poslanik Koalicije Albanaca preševske doline Riza Halimi rekao je da je pre više od 10 dana postavio pitanje ministru ekonnomije Mlađanu Dinkiću o načinu sporovođenja aukcije trgovinskog preduzeća u Preševu.

Pogledajte još