Rоđacima šipak: Tetka ostavila 10 miliona evra komišijama!

"Dejli Mejl" piše da je Beti Heris (95) iz Sidneja preminula 2009. godine, a u testamentu je kao jedine nasledike navela svoje komšije Roberta i Beatris Grej.

- Porodica Grej će biti iznenađena, dok moja porodica samo čeka da umrem. Nakon svega što su mi priredili, neću im ostaviti niti centa - napisala je Beti pre smrti.

Beti je komšijama prepisala imovinu vrednu čak 10 miliona evra, koja je nakon višegodišnje pravne bitke napokon pripala porodici Grej.

Baka izmenila testament nakon što se naljutila na sestričinu koja je nameravala da je odvede u starački dom i vrednu imovinu prepisala prvim komšijama kao znak zahvalnosti što su brinuli o njoj.

Sestričina pokojne Beti pokušala je da obori testament na sudu kada je saznala da neće dobiti ništa, međutim, sudija je proglasio testament važećim i odbio je prigovor rođake da starica nije razumno rasuđivala.

Kuća koju je Beti ostavila u nasledstvo komšijama

(old_image)

Beti se naljutila na sestričinu i zato što joj je uz pomoć suda oduzela pravo da raspolaže novcem.

Beti je zato bila primorana da pozajmljuje novac od prvih komšija kako bi preživela. Komšije su joj izašle u susret i pomogle, a starica im se odužila na svoj način.

Pogledajte još