Đukić-Dejanović: Hitno obučiti nove radiologe

0

Republička stručna komisija za radiologiju formulisaće obuku, a medicinski fakulteti u Srbiji pomoći će u ubrzanoj edukaciji preko potrebnih radiologa, dogovoreno je u četvrtak na sastanku ministarke zdravlje Slavice Đukić-Dejanović s predstavnicima nadležnih medicinskih službi.

U saopštenju Ministarstva navodi se da su sastanku s ministarkom prisustvovali direktori kliničkih centara u Srbiji, dekani medicinskih fakulteta, predstavnici Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” i predsednici državnih stručnih komisija za onkologiju, radiologiju, prevenciju i kontrolu raka dojke.

Cilj sastanka je bio da se sagleda situacija u vezi sa edukacijom specijalista radiologije kako bi se uveli programi skrininga raka dojke na nacionalnom nivou. Planirano je da skrining programi počnu najpre u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Valjevu.

Đukić-Dejanović
sastala se i s predstavnicima Japanske agencije za medjunarodnu saradnju, posredstvom koje je Vlada Japana finansirala projekat “Unapređenje skrininga i prevencije raka dojke u Republici Srbiji”.

Ona je upoznala sagovornike sa edukacijom kadra koji će koristiti mamografe iz japanske donacije u skrining i dijagnostičke svrhe i sa naporima da se ta edukacija ubrza.

BEOGRAD, 29. novembra 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.