Policajac pred decom pucao na psa

Slučaj je policiji prijavio Dragomir Vukić, policajac u penziji. On kaže da su njegova i deca iz komšiluka svedoci da je pas samo zalajao na policajca, pišu Novosti.

"Bobi je ležao pored dece, koja su policajca uplašena i uplakana preklinjala da ne ubije njihovog ljubimca", kaže Vukić. "Međutim, on je deci rekao da se sklone i pucao. Šokirani, mališani su dojurili kućama i roditeljima ispričali šta se dogodilo. I sam sam bio u šoku kada su mi, plačući, objasnili situaciju. Odmah sam slučaj prijavio policiji koja je izašla na uviđaj i na ulici pronašla čauru od ispaljenog metka".

Pas Bobi je čipovan, vakcinisan i zimi spava u ulazu da se ne bi smrzao napolju. Stalno je sa decom, stanari ove zgrade već 12 godina brinu o njemu i nikada nikoga nije napao. Ali, istina je da je od pre par meseci počeo da laje na ljude u uniformi, dodaje Vukić.

Vukić tvrdi da su mu u PS Čukarica rekli da se i pre nekoliko meseci dogodilo nešto slično i da je još jedan od policajaca iz ove stanice pucao na psa, ispalivši dva metka iz službenog pištolja, ali da je promašio.

Sprovedena je istraga i policija je zajedno sa nadležnim tužiocem utvrdila da nema elemenata za krivičnu prijavu i gonjenje policajca, koji je, kako je rečeno, "pucao u samoodbrani", s obzirom da je "pas poznat kao agresivan".

Pogledajte još