DNK analiza utvrdila: Pronađeno je telo Antonije Bilić!

"Analizom DNK, uzorka kosti i zuba, potvrđeno je da se radi o Antoniji Bilić", rekao je Milovan Kubat, voditelj DNK laboratorija na zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu, prenosi Index.

Objasnio je da su rezultati stigli vrlo brzo zato što se, kako kaže, radi o svežem uzorku. Rekao je da nisu mogli da utvrde uzrok smrti jer su od uzoraka imali samo kosti.

Porodica Bilić tek u 19:45 saznala rezultate analize

Porodica Bilić sve do 19:45 sati nije znala ništa o rezultatima analize, rekao je za HTV advokat porodice Bilić - Vinko Ljubičić.

"Iz ovog slučaja bi trebalo izvući pouke. Je li to uobičajeno, prihvatljivo i razumljivo da porodica gotovo godinu i po dana bude u neizvesnosti, na ivici života i zdravlja", pita se Ljubičić.

Je li bilo propusta policije?

Antonijine posmrtne ostatke u utorak poslepodne pronašli su slučajni prolaznici. Pronađena je i žuta gumica za kosu, kao i plave farmerke. Vinko Ljubičić, advokat porodice Bilić, već je ranije kazao kako je uveren da se radi o Antonijinim ostacima.

Sada se postavlja pitanje je li u postupanju policije bilo propusta. Naime, područje na kojem su kosti pronađene već je dvaput pretraženo, u junu i novembru prošle godine.

Tomislav Karamarko, bivši ministar policije, tvrdi da je policija savesno radila svoj posao. Njegov naslednik Ranko Ostojić najavio je da će policija nakon što pristignu rezultati DNK analize istražiti je li u potrazi bilo propusta.

Da je teren temeljito pretražen, tvrdi i šef Gorske službe spašavanja Vinko Prizmić. Da je Antonijino telo bilo vidljivo na površini, sigurno bi bilo pronađeno, kaže Prizmić.

Zaista se čini neverovatno da je Antonijino telo godinu i po dana bilo uz sam put i da je pronađeno tek sada. Najraširenija teorija glasi da je telo bilo zakopano negde u blizini, i da su ga pronašle divlje životinje.

Pogledajte još