Publikacija Turističke organizacije Srbije “Kalendar priredbi 2009“

Publikacija Turističke organizacije Srbije “Kalendar priredbi 2009“ obuhvata turističke prired­be, sajmove, kulturne, sportske, privredne i druge manifestacije, koje se organizuju raznim povodima i sa različitim sadržajima, a koje obogaćuju turističku ponudu Srbije. 

U „Kalendaru priredbi 2009“ predstavljeno je preko 700 mani­festacija, odnosno 200 priredbi više u odnosu na prošlu godinu.

Najveću pažnju domaćih i stra­nih turista privlače manifestacije koje su posvećene negovanju tradicije, narodnih običaja, folklora i starih zanata. Te manifestacije se događaju tokom cele go­dine, a najbrojnije su u letnjim mesecima. Kako manifestacije doprinose povećanju turističkog prometa, tako je i jedan od ciljeva „Kalendara priredbi” da se manifestacije atraktivnog sadržaja uvrste u programe turističkih agencija.

Publikacija je štampana na srpskom jeziku u tiražu od 4.000 primeraka i može se naći u Informativnom centru Turističke organizacije Srbije u Dečanskoj ulici u Beogradu, a uskoro i u informativnim centrima lokalnih tuirstičkih organizacija. U toku je i postavljanje Internet verzije publikacije na veb stranici TOS-a www.srbija.travel.

Pogledajte još