Demokrata Savo Milošević: Predsednikov sin je fenomenalan momak i logičan izbor za selektora

Branislav Nikolić (33), mlađi sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića, jesenas je odlukom Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije imenovan za selektora reprezentacije igrača do 16 godina. On je pre više od godinu dana postao nosilac programa za igrače rođene 1997. godine, a kada su oni letos ušli u takmičarski program, zvanično je preuzeo vođenje mlađih kadeta, piše "Blic"

Branislav Nikolić je igrao fudbal u Partizanu, u generaciji Duljaja i Ilieva koja je bila omladinski prvak države. Igrao je zatim i u Teleoptiku na poziciji zadnjeg veznog i štopera, a kada je završio igračku karijeru na istom mestu počeo je kao trener da radi sa decom. Prve lekcije o trenerskom pozivu naučio je od Branka Rašovića, Pere Ćosića, Blagoja Paunovića, Vladimira Vermezovića...

Savo Milošević, direktor svih selekcija FSS, inače i član Demokratske stranke, izgleda nema problem s tim što je sin predsednika republike iz suparničke stranke SNS na ovoj poziciji:

- Ne zanima me čiji je on sin, znam samo da je fenomenalan momak, profesionalac, nema specijalan status i njegova pozicija, kao i svih drugih selektora, zavisiće isključivo od rezultata. Videli smo koga je selektirao, složili smo se da je to najbolje što imamo u tom uzrastu, pa ćemo sada videti koliko će kvalitetno raditi s njima - rekao je Savo Milošević za "Blic".

Sportski duh, nema šta, zar ne?

Pogledajte još