Liverpul i Mančester u problemima sa odbranom

LONDON, 9. aprila 2009. (Beta-AP) - Fudbaleri Liverpula pokušaće da se na subotnjoj utakmici sa Blekburnom u Premijer ligi eventualnom pobedom oporave od poraza u duelu sa Čelsijem u četvrtfinalu Lige šampiona.

Čelsi je na gostovanju Liverpulu pobedio sa 3:1, iako su domaći prvi postigli gol. Dva gola srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića, međutim, preokrenula su rezultat u korist Čelsija, a Didije Drogba je potom postavio konačan rezultat.

Trener Liverpula Rafa Benites za poraz je okrivio odbranu svog tima.

"Izgubili smo na razočaravajući način, jer su im naše greške u prekidima dozvolile da postignu dva gola. Biće nam vrlo teško na revanšu. Moraćemo da postignemo tri gola na 'Stamford Bridžu', a to je težak zadatak protiv ovakvog protivnika", rekao je Benites.

Liverpul će, ipak, vrlo teško nastaviti takmičenje na evropskoj sceni, pa će se ekipa verovatno okrenuti engleskoj Premijer ligi u kojoj je trenutno na drugom mestu sa bodom manje od vodećeg Mančester junajteda, ali i utakmicom više.

"Naš prvi prioritet je Blekburn. Tek posle ćemo razmišljati o Čelsiju", istakao je Benites.

Dobra vest za navijače Liverpula, ipak, jeste činjenica da je i samopouzdanje Mančester junajteda poljuljano, pošto su aktuelni šampioni Engleske i Evrope u četvrtfinalu lige šampiona na svom terenu igrali samo nerešeno sa Portom 2:2.

Porto je izjednačujući gol postigao minut pre kraja regularnog toka utakmice. Taj gol bio je 10. koji je Mančester primio u poslednje četiri utakmice.

Ranije ove sezone, odbrana Mančestera je postavila rekord Premijer lige, pošto nije primila gol 1.311 minuta.

"Moramo da rešimo te probleme, jer golovi koje primamo nisu posledica sjajnih poteza naših protivnika. Treba da se podsetimo kako smo uspevali da toliko dugo uspešno zaustavljamo napade protivnika", ocenio je golman Mančestera Edin van der Sar.

Pogledajte još