Lev upozorio Podolskog

FRANKFURT, 9. aprila 2009. (Beta-AP) - Selektor nemačke fudbalske reprezentacije Joahim Lev zapretio je napadaču Lukasu Podolskom, poručivši mu da bi mogao da izgubi mesto u timu, ako mu se ponovi greška poput one prošlonedeljne, kada je ošamario kapitena Mihaela Balaka.

Podolski je Balaka ošamario tokom utakmice Nemačke sa Velsom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine na kojoj je njegova ekipa pobedila sa 2:0.

Razlog je bio taj što mu je Balak rekao da se nedovoljno trudi i da mora više da trči.

Lev je isprva pokušao da smiri situaciju, ali je u danas objavljenom intervjuu u dnevniku "Badiše" oštro kritikovao Podolskog.

"Lukas je svestan da je izgubio mnoge simpatije i da će ga navijači ubuduće pomnije motriti. Istrošio je kredite kod nas. Još jedna slična greška bi imala velike posledice", istakao je Lev.

Nemački selektor je dodao i da je posle utakmice u Kardifu razgovarao sa obojicom igrača.

"Jasno sam im stavio do znanja da takve odnose nećemo trpeti", kazao je Lev i naveo da je Balak bio iznerviran, ali da je prihvatio izvinjenje Podolskog.

Lev, inače, nije kaznio Podolskog, koji je samoinicijativno uplatio 5.000 evra kampanji za fer plej u sportu.

Selektor "pancera" je kazao i da sigurno neće u tim vratiti golmana Jensa Lemana, koji je posle prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva rekao da neće više nastupati za reprezentaciju.

Leman je, međutim, nedavno nagovestio da bi se vratio u tim, ali je Lev ocenio da bi njegov povratak bio loša poruka za mlade golmane.

Pogledajte još