Usvojen budžet najvažniji korak vlade od formiranja

BEOGRAD, 1. decembra 2012. (Beta) - Državni sekretar u Ministarstvu finansija Vlajko Senić ocenio je da u subotu usvojeni budžet za 2013. godinu predstavlja veliki korak u fiskalnoj konsolidaciji zemlje i najvažniji potez Vlade Srbije od formiranja.

"Usvajanje budžeta 1. decembra u potpunosti je u skladu sa budžetskim kalendarom ... veliki korak u fiskalnoj konsolidaciji Srbije koja je do pre nekoliko meseci bila na ivici finansijskog i fiskalnog bankrota", kazao je Senić agenciji Beta.

"Uveren sam da je ovo najvažniji korak koji je vlada napravila od formiranja i da smo poslali ozbiljnu poruku medjunarodnim finansijskim tržištima i investitorima da je Srbija stabilna zemlja što se tiče finansija", rekao je Senić.

Prema njegovim rečima, zahvaljući usvojenom budžetu danas je situacija u Srbiji više nego stabilna jer usvojeni budžet predvidja radikalnu fiskalnu konsolidaciju u iznosu od 2,5 bruto društvenog proizvoda.

"Uveren sam da je ovo prvi korak u sredjivanju stanja u javnim finansijama sa dugoročnim ciljem da deficit dostigne jedan procenat BDP i da Srbija uspostavi trend smanjenja javnog duga i da u narednom doglednom periodu taj dug vrati u okvire prihvatljivog za zemlju ekonomske snage kao što je Srbija", kazao je Senić.

Pogledajte još