Partizan ispustio pobedu, favoriti uglavnom pobedili

BEOGRAD, 1. decembra 2012. (Beta) - Fudbaleri Partizana odigrali su u subotu u Subotici 2:2 protiv Spartaka u 15. kolu Super lige, čime su pružili priliku Crvenoj zvezdi da večeras eventualno pridje na tri boda zaostatka na kraju jesenjeg dela sezone.

Partizan sada ima 37 bodova, šest više od Zvezde, koja od 19.00 dočekuje Vojvodinu i eventualnom pobedom bi ponovo učinila šampionsku trku zanimljivom.

Crno-beli su vodili sa 2:0, ali je Spartak u razmaku od pet minuta postigao dva gola i ostao neporažen.

U ostalim mečevima, favoriti su uglavnom zabeležili pobede. OFK Beograd je nastavio seriju trijumfa pobedivši BSK sa 2:0, Javor je posle preokreta slavio protiv Radničkog 1923, dok je Jagodina u gostima trijumfovala nad Donjim Sremom 2:0.

Racnički iz Niša je osvojio vredan bod protiv Rada, sa kojim je odigrao 1:1. Jagodina je tako prvi deo sezone završila na trećem mestu tabele, sa 29 bodova.

Kulski Hajduk je osvojio velika tri boda u borbi za opstanak, pošto je u gostima pobedila Novi Pazar sa 2:0, sa dva gola postignuta u drugom poluvremenu.

Sloboda iz Užica zadržala je priključak za vodećima pošto je tek u finišu meča, u 85. minutu, pobedila "fenjeraša" Smederevo sa 1:0.

Vojvodina bi eventualnom pobedom nad Crvenom zvezdom preskočila Rad i došla na četvrtu poziciju.

Pogledajte još