Nikola Kojo i Zoran Cvijanović beže iz grada u privatnu komunu

Nikola Kojo sa grupom prijatelja i kolega pravi svojevrsnu komunu u Sopotu kako bi se sklonio od dnevne politike i gradskog ludila. Naselje će početi da grade u martu i sve će zabeležiti kamerama. Ideja je da ovaj dokumentarni film pokaže lepotu življenja van gradske gužve i buke, prenosi "Blic".

SAZNAJ: Kada je Nikoli Koji prvi put dosadio Beograd

U jednoj od kuća u Kojinoj komuni u Sopotu će živeti i glumac Zoran Cvijanović.

- Oko ove ideje okupili su se ljudi različitih struktura i zanimanja. Zajedničko nam je to što smo shvatili da se život u gradu svodi na sedenje u kolima i sedenje ispred televizora. Rešili smo da se okupimo i napravimo jednu vrstu komune. Ovakvim samoodrživim naseljem dokazaćemo da je mnogo jeftinije i bolje živeti u prirodi, van grada. Na svom primeru želimo da pokažemo mladim ljudima da nije neophodno da ulaze u kredite za stan od po 100.000, 150.000 evra jer mogu za 10.000 do 15.000 evra da nabave montažnu kuću - priča popularni glumac Nikola Kojo za "Blic".

Nikola, ne idi!

Naselje će se sastojati od tipskih montažnih kuća, imaće zajednički bazen, sportske terene, bioskop...

- Sve to pravimo isključivo za lične potrebe i ni na jedan drugi način nećemo eksploatisati. Želimo da stvorimo oazu u koju ćemo se skloniti od sveg ovog ludila, kojim smo okruženi: dnevne politike, globalne politike... O nastanku sela snimićemo dokumentarni film, zapravo seriju za koju se nadam da će postati neka vrsta patenta i pokazati mladim ljudima kako može da se živi tako što se proizvodi sopstvena hrana, sopstvena solarna energija, kako mogu da se koriste termalne vode... - kaže Kojo.

Nikola, ne idi! - drugi pokušaj da te ubedimo

Pogledajte još