Top deset filmskih fraza za sva vremena!

Kada Arni u "Terminatoru" kaže "I'll be back" (Vratiću se) svi tačno znaju koliki nivo "coolnessa" se u tom trenutku oseti. Zato je i logično da ovaj citat 16% filmske publike smatra najupečtljivijim svih vremena. A ovu filmsku publiku, koja je bila uzorak za zanimljivo istraživanje koje je sproveo "Now TV" televizijske mreže "Sky", čini 2.000 Britanaca.

Međutim, da li bi isto mislili kada bi znali za sledeće citate iz kultnih domaćih filmova: "I tata bi sine", "Laki je malo nervozan", "Ljubinka sine, ide tata u rat", "Sve može da propadne, da nestane, samo je smrt siguran posao", "Đuro, odmah blokiraj aerodrom", "Deco, je l' volite brzu vožnju", "Vid' ćune, prava pionirska"...

Arnold Švarceneger je iza sebe ostavio kultnu rečenicu koju je u "Prohujalom s vihorom" Ret uputio Skarlet: "Frankly, my dear, I don't give a damn" (Iskreno draga, baš me briga).

Među prvih deset citata nalazi se i čuvena replika iz "Ratova zvezda": "May the force be with you" (Neka sila bude sa tobom), kao i kultna rečenica iz "Kazablanke": "Of all the gin joints, in all the towns, in all the world, she walks into mine" (Od svih barova u svim gradovima u celom svetu, ona ušeta baš u moj).

Zadatak ispitanika, pored da proglase najupečatljiviju filmsku frazu svih vremena, bio je i da izaberu citati iz filma novijeg datuma koji će živeti večno u svetu kinematografije. Interesantno, britanski filmofili su izabrali rečenicu iz novog Spajdermena kojom ujak Ben daje veoma značajan savet Piteru Parkeru: "With great power comes great responsibility" (Sa velikom moći dolazi i velika odgovornost).

Lista top deset najupečatljivijih filmski fraza svih vremena izgleda ovako:

1. I'll be back. (Terminator) - 16%

2. Frankly, my dear, I don't give a damn (Prohujalo s vihorom) - 15%

3. Houston, we have a problem. (Apolo 13) - 8.8%

4. May the force be with you. (Ratovi zvezda IV: Nova nada) - 8.4%

5. My momma always said: "Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." (Forest Gamp) - 6.05%

6. Nobody puts Baby in a corner. (Prljavi ples) - 5.8%

7. Of all the gin joints, in all the towns, in all the world, she walks into mine. (Kazablanka) - 4.75%

8. There's no place like home. (Čarobnjak iz Oza) - 4.2%

9. Here's Johnny. (Isijavanje) - 4,15%

10. No, Mr Bond. I expect you to die. (Goldfinger) - 4,15%

Koji su tvoji omiljeni citati iz stranih, ali i iz domaćih filmova?

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.